tiistai 23. kesäkuuta 2015

Yrttimaa pihallekin


Kuusivuotias halusi katsoa valokuvia puhelimestani. Kun sain puhelimen takaisin, mainitsi hän ottaneensa myös vähän lisää kuvia. Ja kappas, hänhän on kuvannut kotipihan kasvatukset. Ihan kuin tilauksesta.

Raparperin ja mustaherukan välissä lavakauluksista koottu yrttimaani. Takarivissä korianteria, tilliä ja lehtipersiljaa siemenistä. Keskellä ranskalainen rakuuna (ostotaimi), salviaa (vanhasta yrttipenkistä napattu ja kukoistamaan lähtenyt pensas sekä muutama uusi siementaimi, oliiviyrtti, (ostotaimi) kesäkynteliä ja kirveliä siemenistä sekä näiden välissä minttu, jonka siirtämistä ruukkuun olen jo ehtinyt miettiä kun se kasvaa vähän liian vauhdikkaasti (ostotaimi). Eturivissä timjami (ostotaimi) ja sitruunatimjami (vanhasta yrittipenkistä siirretty) sekä meiramia ja kähäräpersiljaa siemenistä. Vasemmassa laidassa kasvaa rivi rucolaa ja on siellä pieni sitruunamelissan alkukin jossain rucolan ja salvian välissä.




 Basilikat ovat vielä Ikean minikasvihuoneissa. Kasvihuoneille en vain ole keksinyt oikein hyvää paikkaa, kun pihamme aurinkoinen laita on jo täynnä kaikenlaista eikä talon seinän viereen paista aurinko kuin osan päivää. Kasvareissa on viittä eri basilikaa - mutta sitä "tavallista" en tullut laittaneeksi. Löytyy siis Large Leaved, Lime, Sitruuna-, kaneli- ja thaibasilika. Kasvihuoneen edessä liian myöhään kylvetyistä laventelinsiemenistä nousseet pienet taimet. Näinköhän nämä tämän kesän aikana ehtii kasvaa talvenkestäviksi lainkaan.


Pihalle päätyivät jäämään myös tomaatit Tiny Tim ja Chocolate Cherry sekä mansikkakoiso. Tomaatteja on toki myös palstalla.


Sitren pari vanhempaa pihakuvaa mukaan. Kiva huomata että edistystä tapahtuu, tässä yrttilava muutaman viikon takaa.



Muuten pihallamme näyttää (tai on viime viikkojen aikana jossain vaiheessa näyttänyt...) mm. tältä:







Näistä viimeisistä - ruusupavuista - taidankin kertoa seuraavalla kerralla lisää. Niihin liittyen on harrastettu askartelua palstalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vinkki, osoita myötätuntoa tai jätä muuten vain puumerkki käynnistäsi.