perjantai 3. heinäkuuta 2015

Ruusupavuista portti palstalle

Vaikka kasvukausi on parhaimmillaan, tuntuu mahdottomalta löytää aikaa palstan hoitoon. Viikolla en ole ehtinyt kuin kerran yhtenä iltana, ja viime viikonloppukin meni ihan muissa puuhissa. Nyt pitäisi keskittyä kitkemään ja kastelemaan. Aurinkokin näyttää viimein löytäneen tiensä tänne pohjoiseen, joten kastelun rooli korostunee lähipäivinä.

Koska mitään uutta ei ole kerrottavana, palataan vielä toissaviikonlopun aikaansaannoksiin. Viimeisinä kevään taimikasvatuksista palstalle siirtyivät ruusupavut. Ne olivatkin ehtineet venyä pituutta jo sisällä, ja melko monesta latvakin katketa huonon tukemisen ja jatkuvan siirtelyn tuloksena.

Palstalle päätyi kahdeksan tainta. Istutin ne kahteen ryhmään, ja tueksi rakentelin pyramidit (vai mikä mahtaa olla oikea geometrinen termi - näissä on kolme laitaa, ei neljä... "Tetra"?) Harjateräksestä ja rautalangasta. 



Ruusupaputornit muodostavat nyt portin palstalleni. Tosin portin molemmin puolin on vielä maa muokkaamatta ja hieman myös auki, mitä sille reunalle tulee. Alkuperäisenä suunnitelmana oli pensasmustikoita. En vain tiedä, soveltuuko se ihan palstan reunalle - periaatteessa pensaat pitäisi laittaa puolentoistametrin päähän reunoista, mutta mustikka ei kyllä leviä ihan samalla lailla kuin vaikka viinimarja.

Portti nyt kuitenkin on valmiina, Toivottavasti rehevöityisi nopeasti!



Tässä vielä muutama kuva ruusupapujen kehityksestä ennen palstalle istuttamista.





Toissaviikolla palstalla näytti iltahämyssä tältä:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vinkki, osoita myötätuntoa tai jätä muuten vain puumerkki käynnistäsi.