tiistai 9. kesäkuuta 2015

Lannistus

Viikko taukoa palstanpidossa ja kaikki on aivan rempallaan. Viime viikko oli töiden kanssa niin kiireinen etten ehtinyt yhtenäkään iltana katsomaan, miten palstalla voidaan. Eikä kovin hyvin voitukaan kun viikon tauon jälkeen pääsin tarkastamaan tilanteen. Edellisenä sunnuntaina virittämäni harsot olivat kaikki irronneet täällä riehuneissa myrskytuulissa. Sunnuntaina istutetut kurpitsat olivat myös joutuneet tuulten armoille suojausten petettyä ja ainakin yksi oli kuollut, luultavasti myös yhden kesäkurpitsan kohdalla tuhot olivat kohtalokkaat. Juurespenkin harso oli myös lentänyt tiehensä ja pienten mustien populaatio oli löytänyt nauriiden komeat lehdet. Myös kaalimaa oli jäänyt ilman suojaa, samoin rukola. 

Rikkarohoista ja kivikovasta kuivasta savipinnasta en viitsi edes mainita. 

Viikonloppuna ohjelmaa oli sen verran etten ehtinyt silloinkaan tehdä kuin kaksi pikavisiittiä tiluksille. Eipä riittänyt mihinkään. 

No, jotain ilonaiheita sentään; upeat isot ja maukkaat retiisit! Olin luullut että liian isoksi kasvaessaan retiisit muuttuvat entistä kitkerämmiksi, mutta ei - ainakin näistä juuri isoimmat olivat maukkaimpia! Erityinen ilonaihe oli tietysti se että retiisit kasvavat vain lasten omilla kasvimaaplänteillä. Ensimmäinen sadonkorjuu josta riitti myös lounaalle salaattiin, ylpeät pienet viljelijät!


Muutos huonompaan näkyy mielestäni näissä kahdessa seuraavassa kuvassa.Tässä ensin pari viikkoa sitten toiveita herättävä palstatilanne. Näyttää siltä että jotain on saatu aikaiseksi:


Ja tässä seuraavassa surkea kuiva pläntti tällä viikolla. Kylläpä edellisessä kuvassa sinänsä tylsän näköiset harsot antoivat ryhtiä. Tästä se puuttuu.




Saven läpi puskee sentään vähän perunanvarsia:

Ja näistä joku pitäisi olla palsternakka - Mikä?

Tämän kapealehtisen päättelin olevan mustajuuri:


Nauriit  kasvavat komeasti - samaa mieltä ovat myös kirpat tai vastaavat.

Yrttimaa, toivottavasti ainakin jonain päivänä...

No sipulit sentään kasvavat.

Eikä parsakaan ole kuollut.



Tähän pitäisi kasvaa maa-artisokkaa. Aika tyhjää.


Tässä vielä vähän surkeat kurpitsat.





Sellerit ja parsakaalit


Ja viimeisempänä:

Sellainen palstapäivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vinkki, osoita myötätuntoa tai jätä muuten vain puumerkki käynnistäsi.